17 października 2013

PRZEDSZKOLE W SZWAJCARSKIM MONTHEY


Zaprojektowane przez architektów z pracowni Bonnard Woeffray Architectes przedszkole w szwajcarskim Monthey znajduje się w miejskim parku Cinquantoux. Kolorowa fasada budynku przyciąga wzrok i cieszy oko żywymi barwami niezależnie od aury i pory roku. 




Budynek zaprojektowano dla 180 dzieci. Składa się z sześciu oddziałów, mieszczących sale zabaw, strefę wypoczynku i toalety dla dzieci. 







Każdy oddział ma swój kolor, pojawiający się na podłodze i suficie. Ściany w całym budynku, aby uspokoić i ujednolicić kolorowe wnętrza, mają we wszystkich pomieszczeniach jednakowy kolor szarej cegły. Okna, choć umiejscowione na różnej wysokości mają taki sam rozmiar. Wszystkie, jak obrazy kadrują otaczającą przedszkole zieleń parku.

via: bwarcharchdaily

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...